Facebook-create        flyer

Successen op Friese Kampioenschappen


Friese Kampioenschappen te Harich.

Op het Frieskampioenschap verreden te Harich, reden het Zestal paarden Molenruiters in de klasse L, en het Viertal pony’s Molenwieken in de klasse M.

Nadat de paarden bestaande uit: Elies de Vries met Savito, Saskia de Boer met Bambina Luna, Minke Laverman met Chester, Lianne Hoekstra met Sade de Marie, Anca van der Werff met Coco O Holland en Sophie Brakele met Zennah onder leiding van Tineke Eyzenga met 62,80 % hun proef hadden gereden, en hiermee Frieskampioen werden was het de beurt aan de pony’s onder leiding van Willemijn Laverman. Bestaande uit: Marte de Jager met De Mensinghe’s Tim, Rianne de Groot met De Mensinghe’s Britt, Gelbrich Jensma met Subliem’s Daisy, Maxime van Heumen met Black Patser Shb en Natasja de Valk met Norris op reserve. Het viertaal behaalde 64,40 % en dit was de hoogste score van alle vier en zestallen die meereden. Ook de Molenwieken werden Frieskampioen en ook zij mochten tijdens de prijsuitrijking opstellen. Helaas mochten niet alle 5 combinaties in de baan, en was Marte de Jager, kopruiter van het viertal zo vriendelijk om de reserveruiter deze kans te geven.

Vrijdag waren de dressuur en springkampioenschappen voor de pony’s.
Tijdens de dressuurkampioenschappen moesten de combinaties om afgevaardigd te kunnen worden naar de Nederlandse Kampioenschappen 60 % binnen halen, tot de klasse M2 180 punten, en in de klasse Z1 204 punten. In vele klassen waren zoveel starts, dat de combinaties in hun eerste proef zich moesten selecteren voor het overrijden. Het overrijden vond ’s middags plaats en hier startten de beste combinaties.
Anke Marije de Vries  uit Cornjum en Yessica Plantinga uit Oudebildtzijl startten in de klasse B dressuur. Anke Marije de Vries reed met D-pony Poco Loco en behaalde 177 punten, Yessica Plantinga  reed een nette proef en behaalde 176 punten met haar D-pony Wester Aikema’s Betty.
In de L1 dressuur startte Natasja de Valk uit Stiens met D-pony Norris, ze reed een nette proef en kreeg hiervoor 192 punten en eindigde op de gedeelde 2e plaats, met deze punten mochten ze ’s middags overrijden. Tijdens het overrijden behaalden ze 63,67 %. Ze kregen van de tweede jury 184 punten en van de hoofdjury 198 punten. Uiteindelijk wonnen ze  de 5e prijs. Lisl Miedema uit Stiens en Marlene van der Zwaag uit Britsum startten ook in de klasse L1. Lisl Miedema wist met D-pony Kantje’s Amarinka 185 punten te behalen. Marlene van der Zwaag behaalde 182 punten met E-pony Lodi. Rianne de Groot uit Sint Jacobiparochie startte met De Mensinghe’s Britt in de klasse L2. Ze behaalden in hun eerste proef 67,50 % Van de tweede jury kregen ze 195 punten en van de hoofdjury maarliefst 209. Met deze punten stond de combinatie op de gedeeld 3e plaats en mochten ze  ’s middags overrijden.  ’s Middags behaalden ze  64,83 %, van de tweede jury 201 punten en van de hoofdjury 188 punten, waarmee ze op de 6e plaats eindigden. In de klasse M1 startte Hanna de Vries uit Cornjum met C-pony Sheerza en D-pony Speyksbosch Diva. Ze behaalde met Sheerza 59,67 % en met Speyksbosch Diva 57,50 %. Maxime van Heumen uit Jelsum startte ook in deze klasse. Ze behaalde met Black Patser Shb 57,67 %. Marte de Jager uit Hallum startte met D-pony Hamahr du Bois in de klasse M2, ze zetten een goede proef neer, waar ze 65,83 % voor kregen, van de hoofdjury 194 punten en van de tweede jury 201 punten. Met deze score stond Marte bovenaan, maar hiermee had ze nog niet gewonnen, want ook in deze klasse moesten de combinaties ’s middags overrijden.
’s Middags reden Marte en Hamahr een nog spectaculairdere proef en wisten maarliefst 66,83 te scoren. Toen was het afwachten geblazen, zouden de andere combinaties hier nog boven uit komen. Want met maarliefst 200 punten van de hoofdjury en 201 punten van de tweede jury werd dit voor de andere combinaties moeilijk. Na lang wachten stond het vast. Marte de Jager en Hamahr  du Bois werden Frieskampioen in de klasse M2, en zullen 1 september de Molenwieken en Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen te Ermelo.

 

HamahrFK4   HamahrFK3

 

Marte Hamahr

 

Marte de Jager en Hamahr du Bois Frieskampioen M2

 

Twee amazones van de Molenwieken startten in de Z1, Jenny Kloosterman uit Hallum behaalde 57,65 % en kreeg 204 punten van de tweede jury en 188 punten van de hoofdjury. Gelbrich Jensma uit Hallum behaalde met D-pony Subliem´s Daisy 57,35 % met deze score mocht de combinatie overrijden. De tweede proef eindigden ze op 57.65 % 200 punten van de hoofdjury en 192 punten van de tweede jury.

3 combinaties van de Molenwieken sprongen met hun pony’s.
Mariska Jacobs uit Oudebildtzijl startte in de klasse B met D-pony Samantha, ze behaalden 4 strafpunten en kregen 67 punten voor de wijze van rijden in het parcours.
Hanna de vries uit Cornjum behaalde in de klasse L springen 8 strafpunten met D-pony Speyksbosch Diva, Zus Anke-marije de Vries sprong in de klasse Z met D-pony Poco Loco. Ze behaalden 20 strafpunten in het parcours.

Zaterdag startte het ponyviertal de Molenwieken nog eens maar nu met de Kür op Muziek.
Nadat alle paarden hun kür gereden hadden van de klasse Z1 en ZZ-Licht, mochten de 4 pony’s de ring betreden met één reserve aan de zijlijn.  Onder leiding van commandante Willemijn Laverman behaalden ze ruim 62 %. Het viertal bestond uit Marte de Jager met De Mensinghe’s Tim, Rianne de Groot met De Mensinghe’s Britt, Gelbrich Jensma met Subliem’s Daisy, Natasja de Valk met Norris en Maxime van Heumen met Black Patser Shb op reserve. Met deze score werd het viertal van de Molenwieken Frieskampioen. Zij zullen 1 september dezelfde kür rijden  op de Nederlandse Kampioenschappen. Ook zal het viertal 22 september hun M-proef rijden op de Nederlandse Kampioenschappen, en op deze zelfde dag zal het 6-tal Molenruiters in de klasse L startten.

 

Bij de paarden nog 2 Fries Kampioenen bij de Molenruiters!

 

Marsja Dijkman behaalde een 1e plaats in de M1 met Congfu en Hergen van Hall zegevierde met Jesse 435 in de klasse Z2. Hier behaalde Klaas Jan Feitsma een 2e plaats met Winny. 

We wensen alle combinaties Succes op de nationale kampioenschappen!

 

FK viertal en zestal 2012

Boven: Viertal Molenwieken
Onder: Zestal Molenruiters.