Facebook-create        flyer

Viertal pony's en Marte de Jager succes op Hippiade


Marte de Jager en het Viertal PC De Molenwieken rijden uitstekend op de Hippiade te Ermelo

Zaterdag 1 september was het zo ver.
Marte de Jager en het viertal van ponyclub de Molenwieken startten op de Nederlandse Kampioenschappen. Het was op 1 september de beurt aan alle ponyrijders & aan de  4-tallen kür op Muziek waar ook de Molenwieken hun kür zouden laten zien.

Marte de Jager startte individueel en met het viertal. Individueel was ze geselecteerd voor de klasse M2 met D-pony Hamahr du Bois.  In deze klasse reden maarliefst 32 combinaties mee. Het niveau was hoog, maar tussen deze amazones en ruiters viel Marte niet weg. Zeker niet! Marte wist haar zenuwen onder bedwang te houden en een goede proef neer te zetten. Ze kreeg van de hoofdjury 187 punten, van de jury bij de letter M 186 punten en van de jury bij de letter H maarliefst 201 punten. Een gemiddelde van 63, 78 % en hiermee wonnen ze de 8e prijs. Dit betekend toch maar even dat Marte de Jager 8e is geworden van heel Nederland.

marte

Marte de Jager  met Hamahr du Bois ( foto bij Friesekampioenschappen )

 

Dit was nog niet alles, want ’s middags kwam het viertal van de Molenwieken aan de start. Bestaande uit:  Marte de Jager op De Mensinghe’s Tim, Rianne de Groot op De Mensinghe’s Britt, Gelbrich Jensma op Subliem’s Daisy,  Maxime van Heumen op Black Patser SHB en op reserve stond deze keer Natasja de Valk met Norris onder leiding van commendante: Willemijn Laverman

 


viertal foto

 

De kür werd verreden op het zand, bij het inrijden hadden de amazones nog een beetje moeite om ruimte op te eisen. Met 3 viertallen in een 20meter bij 60meter baan die allemaal nog stukken uit hun kür willen oefenen gaat dat best moeilijk. Maar uiteindelijk waren we er klaar voor. De pony’s bleven allemaal braaf en goed lopen, ondanks de grote tribunes, luidde muziek en het enthousiaste publiek. Er werd uitstekend gereden en we kregen van de jury’s gemiddeld 69 %. Het viertal was het sterkste viertal qua teamwork, de amazones bleven de gehele proef naar elkaar kijken en er werden ook geen fouten gemaakt. Met het puntenaantal eindigden we op de 2de plaats.
Daarna gingen alle combinaties nog even lekker op buitenrit, en sloten we de dag af met een gezamenlijk diner!
Nu gaan we weer verder trainen, 22 september start het viertal nog een keer op de Hippiade in de klasse M.  

 

Geschreven door: Willemijn Laverman