Facebook-create        flyer

Molenruiters en -wieken actief op NK in Ermelo


Nederlandse Kampioenschappen Afdelingsdressuur.

 

Zaterdag 22 september waren de Nederlandse Kampioenschappen Afdelingsdressuur. Afdelingsdressuur is het vier- of zestal rijden door pony’s en paarden.

Om kwart over negen moest het Zestal van de Molenruiters al startten, vier uur ’s middags was het de beurt aan ponyviertal de Molenwieken.

 

NK paarden6-tal

 

Het zestal Lr. Molenruiters startte in de klasse L, waar nog 4 andere zestallen aan de start kwamen. Twee van de 6 combinaties waren vrijdags al vertrokken naar Ermelo, en hadden hier twee boxen gehuurd, zelf sliepen ze in de camper. De andere 4 combinaties konden half 5 van bed om half 6 met de auto en trailer uit Friesland te vertrekken.  Zestal Lr Molenruiters bestond uit Elies Hoeksma- de Vries met Savito uit Minnertsga, Minke Laverman met Chester uit Hijum, Anca de Boer van der Werff met  Coco O Holland van de Oudebildtdijk, Sophie Brakelé met Zennah uit Sint Anna Parochie, Lianne Hoekstra met Sade de Marie uit Berlikum en Margreet Mollema met Astrix van de Nieuwebildtdijk onder leiding van Tineke Eijzinga uit Engelum.
Ze lieten een mooie proef zien de proef kreeg een gemiddelde score  van 62,80 % van de jury’s.  Met dit percentage eindigden ze op de 5e plaats.

 

NK pony 4tal

Ponyviertal Pc de Molenwieken startten in de klasse M. In hun klasse startten 11 viertallen uit heel Nederland.  Het viertal bestond uit Marte de Jager met De Mensinghe’s Tim uit Hallum, Maxime van Heumen met Patser SHB uit Cornjum, Rianne de Groot met De Mensinghe’s Britt uit Sint Jacobiparochie, Natasja de Valk met Norris uit Stiens en op reserve Gelbrich Jensma met Subliem’s Daisy uit Hallum, ook deze keer weer onder leiding van Willemijn Laverman uit Hijum. Bij het inrijden liepen alle pony’s al erg fijn en toen ze de baan in mochten waren ze er helemaal klaar voor. Met 63 % eindigden ze uiteindelijk op de 7e plaats. Nadat de proef was verreden, gingen alle combinaties op buitenrit in de Ermelose Heide.  Om de dag nog af te sluiten was er op de terugweg nog 1 stop. Bij de Mac Donalds te Meppel. Wij ponyviertal Pc de Molenwieken willen ruitersport Huppa te Dronrijp nog graag bedanken voor de sponsering van de mooie frontriemen.  Het was een lange dag, maar zeker een geslaagde dag.