Facebook-create        flyer

Marte de Jager wint 1e selectiewedstrijd Felix cup


Marte en Hamahr winnen 1e selectiewedstrijd Felix dressuurcup

 

Op vrijdag 23 november heeft Marte de Jager met haar pony Hamahr du Bois de 1e selectiewedstrijd van de Felix dressuurcup in Genemuiden gereden.

Een prachtige manege en accommodatie met maar liefst 3 indoorhallen, waarvan twee Z-banen.

De combinatie startte in een sterk deelnemersveld in de Z1 dressuur . De eerste proef reed de combinatie heel geconcentreerd en netjes.

De jury was ook erg onder de indruk en beloonde deze proef met maar liefst 220 punten. Na afloop bleek deze score ook nog eens goed voor de 1ste prijs.

Dit was geheel onverwacht omdat er meer combinaties waren die sterk voor de dag kwamen.

In de tweede proef zaten een paar kleine foutjes, maar toch nog goed genoeg voor 205 punten, een mooi winstpunt en een 3e prijs.

Allleen de 1ste proef telde voor selectiepunten en de start voor deze dressuurcompetitie kon voor Marte en Hamahr dus niet beter.

In totaal moeten er drie selectiewedstrijden worden gereden en de beste vier combinaties mogen dan de finale rijden eind december in Genemuiden.

Marte ligt met haar pony mooi op koers, de volgende selectiewedstrijd is in Staphorst en dan kan de combinatie een goede stap doen richting de finale.

 

Marte Felixcup

 

Zondag 25 november is Marte ook nog met Hamahr op dressuurwedstrijd geweest in Oudega. Ook hier wist de combinatie twee nette proeven te rijden.

Dit resulteerde in 220 en 212 punten en tweemaal de 1ste prijs.

Al met al een heel succesvol weekend voor Marte met haar mooie Palamino pony.