Facebook-create        flyer

Succes voor Marte de Jager op Friese Kampioenschappen


Marte de Jager en Hamahr du Bois van ponyclub de Molenwieken vertegenwoordigen Friesland op de Nederlandse Kampioenschappen.


Afgelopen weekend werden de Friese Kampioenschappen verreden te Sneek.
Drie combinaties van de Molenwieken mochten hier startten.


Na twee selectiewedstrijden te hebben gereden mocht Natasja de Valk afgelopen weekend startten op de Friese Kampioenschappen . Ze startte in de klasse L2 met haar pony Norris.
Natasja startte in een sterk deelnemersveld met maar liefst 16 combinaties. Ze eindigde in deze groep op de 9de plaats. Norris vond het wel wat spannend in de baan van de Friese Kampioenschappen maar dat wist de combinatie niet te weerhouden om mooie stukken te laten zien en een goede proef neer te zetten, de combinatie eindigde met 61,50 %. Van de hoofdjury kregen ze 178 punten en van de tweede jury 191 punten. Natasja en Norris kregen maarliefst een 9 voor het nette halthouden!

In de klasse Z1 starten twee amazones van PC de Molenwieken: Jenny Kloosterman met Sanne in de Z1 categorie C en Marte de Jager met Hamahr du Bois in de Z1 categorie D, beide uit Hallum.

Jenny Kloosterman moest de spits afbijten en dat is niet altijd gemakkelijk. De proef kon met iets meer impuls worden gereden en daardoor haalde de combinatie net geen winstpunt, 57%. De combinatie werd hiermee wel Fries kampioen Z1-C, maar mogen helaas niet naar het Nederlands kampioenschap. Toch een hele knappe prestatie, vooral omdat Jenny haar pony Sanne zelf helemaal heeft opgeleid.

 

Tot slot kwam Marte de Jager uit Hallum aan de start met haar pony Hamahr du Bois.
Bekend was dat Marte en Hamahr wel eens hoog konden eindigen, een 1e prijs zat er ook echt wel in. Maar op zo’n dag moet het dan toch gebeuren en moeten de zenuwen onder bedwang gehouden worden.  Dit was voor de talentvolle combinatie geen probleem, ze lieten een uitstekende constante proef  zien waarbij de jury vond dat Marte met heel veel expressie had gereden, daardoor wisten ze alle 12 andere combinaties achter zich te laten. Met maarliefst 4 % verschil op de reservekampioen wisten Marte de Jager en Hamahr du Bois met 66,32 % de titel Frieskampioen 2013 klasse Z1 Dressuur op hun naam te zetten. Van de hoofdjury kreeg de combinatie 225 punten en van de tweede jury 226 punten. De jury was het dan ook eens dat deze combinatie kampioen moest worden.  Met deze titel op zak mag de combinatie op 16 maart Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen te Utrecht.

 

vlnr. jenny en marte

 

Links Jenny met Sanne en rechts Marte met Hamahr.