Facebook-create        flyer

Even voorstellen....Gelbrich Jensma


Gelbrich1

Gelbrich1

Gelbrich1
Gelbrich2
daisss
dancer
dancer1
dancer2

11-04-2011

Hallo, ik ben Gelbrich Jensma en ik ben 12 jaar. Ik woon in Hallum en ik rij bij de Molenwieken.

Ik heb 2 pony's, Daisy en Dancer. Met Daisy rijd ik M1 dressuur en B springen en met Dancer ben ik nog niet op wedstrijd gestart.

Ik begon met paardrijden toen ik ongeveer 8 jaar oud was. Daarvoor reed ik soms op Nikita, de pony van mijn buurmeisje Sanne. Ik kreeg les van Marjan en Merle en mijn lievelingspony was Getjyl. Daar reed ik ook onderlinge wedstrijden mee. Toen ik al even op de manege reed mocht ik van mijn ouders een pony. We zochten een pony van een jaar of 8. Van Marjan hoorden we dat de manege in Hallum ging stoppen met les geven. We belden of ze misschien een geschikte pony hadden. Ik kon kijken of Matcho iets was, maar hij was niet zo'n knuffelpony. Ook was Subliem's Daisy daar, een 6 jarige new forest merrie van 1.40 m. Ze liep M1 dressuur en L springen. Het klikte helemaal met haar dus we besloten haar te kopen. De eerste paar maanden viel ik er minstens 3 keer per week af, doordat ze met haar hoofd tussen haar benen ging bokken. Later ging het steeds beter en deed ik mee met een wedstrijd van de manege in de B dressuur. Ik werd meteen eerste met 196 punten!. Het ging steeds beter en ik mocht bij de club rijden. Dressuur ging heel goed maar met springen vloog ik er geregeld af. Nu omdat ze erg snel ging en ik nog niet zo'n goed stuur had. In januari 2009 reed ik mijn eerste officiële wedstrijd in Vrouwbuurt. Ik had 186 punten en een 2e prijs. In de B en L1 haalde ik wel eens 160 punten maar in de L2 ging het super. Mijn hoogste punten waren 220 in Hatzum! Ik heb meegedaan met het jeugdstimuleringsplan 2010 en ik werd geselecteerd voor lessen van Gotien Sipsma. Daarnaast heb ik aan verschillende clinics meegedaan, die van Nella Bijlsma, Hergen van Hall, Angelique Osinga en Gotien Sipsma.

Ik spring nu ook geregeld wedstrijden en heb nu 5 winstpunten in de B, ik heb les van Adriaan Okkema. Inmiddels start ik in het M1. Ik krijg hierbij les van Janneke Wassenaar.

Dit is wel een moeilijkere klasse omdat Daisy niet zo goed na wil geven.

In 2010 heb ik in het viertal gereden en we werden Fries Kampioen!

 

Omdat Daisy een beetje klein begint te worden gingen we in augustus op zoek naar een 3 jarige E-pony. Ik keek een paar keer op marktplaats en zag een leuke pony, een new forest X kwpn. Hij stond in Zuid-Holland en we gingen kijken. Het vorige baasje van Daisy, Maaike, ging mee.

We kwamen aan in Brandwijk en zagen een dikke pony in een hokje naast de bak staan, die Mimo hete. Hij werd maar 3 keer per week 10 minuten gereden omdat de amazone 5 andere paarden had voor de internationale eventing. Ik mocht erop rijden en dat ging wel redelijk. Terug in de auto besproken we even wat er allemaal niet leuk aan hem was, zijn naam was het enige wat ik kon bedenken. De maandag daarna werd hij gekeurd en mijn moeder heeft hem opgehaald. We moesten nog een nieuwe naam verzinnen, het is Dancer geworden.

Hij staat nu een half jaar op de manege in Hallum, daar rijd ik les met hem. Ook rijd ik op donderdag in Vrouwbuurt een clinic van Gotien Sipsma. Het zijn beide hele fijne pony's en ik hoop dat ik nog heel ver met ze zal komen!