Facebook-create        flyer

Even voorstellen....Marte de Jager


15-12-2010

Hallo clubleden en andere paardengekken!

Ik ben Marte de Jager, 12 jaar oud, woon in Hallum en ik ben ook lid van de Molenwieken. Het is een superleuke vereniging en ook erg gezellig. Ik rijd met mijn pony Tim M2 dressuur. En hoe ik zover ben gekomen, dat zal ik jullie vertellen.
Toen ik 8 jaar ging ik op les bij de manege in Vrouwbuurt van Roelof en Hilda. Ik kreeg les van Sophie en mijn favoriete manegepony was altijd Snuitje, een lieve donkerbruine knuffelbeer. Daar ging ik bijna elke week op rijden. Met Snuitje reed ik ook veel onderlinge wedstrijden en ik haalde vaak prijzen.
Na 1 en een half jaar kreeg ik mijn eerste, eigen pony. Hij heet Izmir en hij is in 2008 bij ons gekomen. Hij was 1.47 en dus een D-pony. Ik reed met hem daarna elke keer de manegelessen en het ging erg goed. Rond die tijd was er ook een reisje naar Ameland met de manegeleden, maar jammergenoeg ging Izmir niet mee. Ik trainde met Izmir ook in de verenigingslessen, waar ik toen ook bij op les ben gegaan. De ene week dressuur bij Janneke en de andere week springen. Ik reed toen ook nog altijd bij Sophie in de les. Na een paar maanden hebben mijn ouders en ik een startkaart aangevraagd en in juni 2008 startte ik mijn 1ewedstrijd in Koudum. Het ging best goed voor de eerste keer. De tweede wedstrijd had ik gelijk mijn eerste winstpunt! Ik heb met Izmir de B helemaal ‘vol’ gereden, oftewel ik ging door tot ik 30 winstpunten had. Bij het springen was Izmir in de les geweldig, hij is namelijk een echte springer. Het is echt zijn ding. Ik heb wel springwedstrijden met hem gedaan maar dan was hij veel te druk en daar werd ik bang van. Hij had ook een hele sterke onderhals, waardoor dressuur twee keer zo moeilijk werd. In 2009 startte ik met Izmir L1 dressuur. Het ging al veel beter, maar Izmir was erg moeilijk nageeflijk te rijden. Toch was ik 3egeworden in de kringcompetitie van ‘Tusken Waad en Klif’, Izmir had super gepresteerd! Ook heb ik met Izmir in het zestal gereden in 2009. We werden Fries Kampioen en mochten naar het NK in Ermelo. Liesbeth was onze commandante. Al die tijd was ik vooral gericht op de dressuur in plaats van het springen. Ik hield zelf nou eenmaal meer van dressuur.
In december 2009 kreeg ik De Mensinghe’s Tim, een New Forest ruin van inmiddels 8 jaar oud. We hebben Izmir ergens in de winter verkocht. Hij kreeg een ander plekje bij mensen die graag met hem springen en dat vindt hij zelf ook geweldig! Tim is een echte dressuurpony, springen heeft hij bijna niet gedaan. Hoewel hij ook goed kan springen, hoor! Tim heeft Z2 dressuur gelopen en ook deelgenomen aan Imperial Riding Cup. Ik ben met Tim L1 gestart in januari 2010. Ik had meteen een winstpunt en een prijs! Ik ben steeds verder omhoog geklommen en inmiddels rijd ik met Tim M2 dressuur. Ik heb net 1 winstpunt, behaald bij mijn tweede wedstrijd. Het is een hele fijne pony, ik heb veel plezier van hem! Hij kent alle trucjes uit zijn hoofd, maar natuurlijk komen die niet uit de lucht vallen. Hij moet goed gereden worden, ik heb veel met hem getraind en geoefend. Iedere week heb ik Janneke Wassenaar voor de verenigingsles. Ik heb verschillende clinics gereden van Hergen van Hall, Angelique Osinga, Laura Zwart en Gotien Sipsma. Een hele tijd geleden ben ik geselecteerd voor het JSP, het Jeugd Stimulerings Plan. Zo belandde ik in de lessen van Gotien, om de week. Ik had zo’n plezier en voortgang bij Gotien in de les dat ik de ene week JSP les kreeg en de andere week les van Gotien samen met Natasja Bolt (van Tally Ho te Sneek) met haar pony King Tasso. Intussen is het JSP al afgelopen, maar nu rijd ik elke week met Natasja. Superleuk! Met Tim heb ik ook in het M-viertal gereden dit jaar. We werden alweer Fries Kampioen en gingen dus weer naar Ermelo, de Hippiade. En alweer was Liesbeth onze commandante, die ons veel les heeft gegeven en veel geduld met ons heeft gehad. PC de Molenwieken is een superleuke vereniging, ik heb heel veel plezier in ponyrijden! Ik hoop dat ik nog heel ver met Tim kom.
Nu geef ik de pen door aan Gelbrich Jensma.