Facebook-create        flyer

Ponyviertal op het NK te Ermelo


Ponyviertal op de Nederlandse Kampioenschappen te Ermelo

 

Afgelopen zaterdag vonden de Nederlandse kampioenschappen plaats voor de pony’s te Ermelo.
Er werd dressuur gereden, gesprongen, gevoltigeerd en de vier- en zestallen kwamen aan de start. Van ponyclub de Molenwieken reed er ook dit jaar weer een viertal mee. Het viertal bestaande uit Sanne Smit met Nikita, Jiska Krekelaar met Bambina Luna, Natasja de Valk met Norris, Silke Palma met  Vannie en Yessica Plantinga met Wester Aikema’s Betty startten in de klasse M onder leiding van commendante Willemijn Laverman.

De zon scheen volop en de banen lagen er mooi bij. Alle amazones en ouders waren ruim op tijd op het terrein om even rond te kijken. Half 4 ’s middags kwam het viertal aan de start. De amazones wisten de zenuwen de baas te blijven en reden een nette proef. De proef werd beloond met 147 en 152 punten. Hiermee eindigden de Molenwieken op de 8e plaats van Nederland. Een mooi resultaat. De amazones gingen na de proef nog lekker op buitenrit en de ouders en fans keken rond op het terrein.   Op de terugweg ging iedereen  nog gezellig mee naar de Mac Donalds om daar de geslaagde dag af te sluiten. Vanuit de Mac reed iedereen met een tevreden gevoel terug naar huis.

Foto 1: v.l.n.r.: Silke, Natasja, Yessica, Willemijn, Jiska en Sanne
Foto 2: v.l.n.r: Natasja, Yessica, Sanne en Jiska

De dag erna werd er op het concours te Oude Nie-dorp gesprongen door Anke Marije de Vries, Hanna  de Vries en Pietrix de Vries.
De jongste amazone Pietrix wist twee keer de 1e prijs binnen te slepen, dit deed ze door met haar pony Murdock twee nette parcoursen te springen waardoor ze beloond werd met 80 stijlpunten.
Hanna de Vries sprong met Balthazar DVC,  Balthazar sprong fijn, de combinatie had 4 strafpunten in het parcours.
Anke Marije de Vries sprong met Orchid’s Exel foutloos in de klasse M en behaalde de 2e prijs met een snelle barage, in de klasse M werd er ook tegen de Z gestreden. In het Z kwam Anke Marije nogmaals aan start nu met Poco Loco DVC ook met Poco Loco bleef ze foutloos en was ze zelfs sneller, waarmee ze de 1e prijs ook in ontvangst kon nemen.