Facebook-create        flyer

ZZ zwaar en Prix St George op naam van MolenruitersHergen marsja
Van Hall  "Jesse is een leuk beest"


SONNEGA –

64,74 procent. Dat stond op de protocollen van zowel Hergen van Hall met Jesse 435 als Ingeborg Klooster met Jorn 414. Gelijkspel dus, maar dan telt de score van de hoofdjury als doorslaggevend. Willemien Blanken – van der Scheer had achter de C plaatsgenomen en Herman Smit in het hokje bij H. Blanken beoordeelde Van Hall met 246 punten en Klooster met 243 punten. Dus was het Hergen van Hall die eerste werd in de Prix St George


 “Ik ben hier heel erg blij mee. Ik heb vandaag bewust wat langzamer gereden. Ik krijg vaak de opmerking dat mijn tempo zo hoog is in de proef. Met die opmerkingen ben ik aan de slag gegaan. Ik merkte wel dat nu ik wat langzamer rij ik wat meer afstemmingsproblemen heb met Jesse, maar ik kon de pirouettes wel mooi klein rijden. Het levert dus wat op, maar je verliest ook weer wat. Daar moeten we verder op puzzelen. Maar ik ben erg blij met Jesse. Een heel leuk beest en altijd zin. In de proef altijd fanatiek. Daar hou ik van”, aldus Van Hall. 


Marsja Dijkman is 'vet blij' 

SONNEGA –
Haitse 425 werd door Marsja Dijkman naar een mooie duidelijke zege gereden in het ZZ-zwaar in Sonnega op een subtopwedstrijd voor het Fries Ras. In een kwalitatief uitstekend veld kon Dijkman een fijne 66,57 procent laten noteren.


“Je moet opschrijven: “Ik ben vet blij”, Dijkman is duidelijk in de wolken met het resultaat. “Hij liep super. Ik had nog een foutje in de serie, dus dat is nog huiswerk, maar ik ben heel tevreden. Haitse is een super fijn paard om te rijden”, schuwt Dijkman de superlatieven niet. De wissels waren beter en de uitgestrekte draf super. Het is een paard wat erg graag wil. Soms te graag, daar ontstond dat foutje ook door. Hij moet nog beter leren wachten. Maar het is wel een teken dat hij de juiste instelling heeft om op dit niveau te presteren.”