Facebook-create        flyer

FK Outdoor 2014


Friese Kampioenschappen voor paarden en pony’s:

 

Hanna de Vries pakt Friese titel

Dit jaar bestond het aantal afgevaardigden van de Molenruiters/Molenwieken uit een grote groep ruiters die een gooi deden naar de Friese titel. De volgende ruiters van de Molenwieken kwamen in actie: Hanna, Anke-Marije en Pietrix de Vries, Lisl en Rikst Miedema, Natasja de Valk, Marieke Goodijk, Iris Nijboer, Iris Marie Smit, Marte de Jager, Sanne Mansvelder, Sanne Smit, Gelbrich Jensma, Kianne Plantinga en Anoek Hettinga.

 

 

Bij de paarden verschenen aan de start: Oscar Brouwer, Ria van Wier, Marsja Dijkman, Willemijn Laverman, Rianne de Groot, Gelbrich Jensma, Lieuwe Dijkstra, Tina van der Galiën en Nicky Kruyt.

 

 

Bij de pony’s wisten alleen Hanna en Pietrix de Vries prijzen te bemachtigen. Hanna en haar pony Balthazar DVC wonnen in de klasse B cat. D/E dressuur het goud. In de klasse M cat. D/E springen behaalde ze de 3e prijs. Haar zusje Pietrix pakte met haar pony Murdock de 3e prijs in de B dressuur.

 

 

Bij de paarden wist Ria van Wier met Bellefee de 2e prijs te behalen in de B dressuur. Ook Marsja Dijkman veroverde de 2e prijs in de klasse Z1 met haar Friese paard Alvera Fan ‘e Beijemastate, en werd dus ook reservekampioen. Met deze prestatie is ze meteen door naar de NK in Ermelo. Nicky Kruyt was de enige springer van onze vereniging die een prijs pakte, namelijk de 4e prijs met haar paard Cassa Nova.

 


Tot slot won het team van de Molenruiters ook nog eens de tweede prijs op het verenigingskampioenschap. Al met al een geslaagd FK voor de ruiters en amazones. 

 

Hanna fk14