Facebook-create        flyer

Friese kampioenen indoor 2015


 

De indoorkampioenschappen voor 2015 zijn allen weer verreden.  Zowel voor pony's als paarden is er gestreden voor het felbegeerde erelint in de disciplines dressuur en springen.

 

7 februari hebben de pony's het spits af kunnen bijten bij de Indoor Kampioenschappen.

Ondanks barre omstandigheden door gladheid op de weg was er veel deelname aan het Fries kampioenschap en werden er knappe prestaties geleverd.


In dit weekend is de eerste kampioenstitel voor onze club gewonnen.

In de klasse L2 cat. DE werd Anke Marije de Vries uit Cornjum met haar goed bevestigde pony Orchids Exel kampioen. Zij reed een mooie proef wat haar 65,17% opleverde.


Het volgende weekend van 14 februari werd het kampioenschap dressuur voor paarden verreden. 

Wat een ontspannen sfeer, goeie sport en kwaliteitsvolle paarden in de ring op het regiokampioenschap voor de paarden van de Regio Friesland!

 

De klasse Z2 werd een prooi voor Hergen van Hall met zijn elegante Donatello (v.Danny Wilde), die vooral een heel goede klassieke proef reed. In de kur op muziek werd Donatello wat overijverig.Hier werd de combinatie tweede. Maar gemiddeld over beide proeven had Hergen het hoogste aantal punten en mag zich dus indoor Frieskampioen 2015 noemen. 


Vrijdag 20 februari was het springen te Sneek. 

De klasse M, Z en ZZ  pony's waren er weinig deelnemers maar de titel veroveren werd gelukkig wel serieus genomen, uiteindelijk mocht onze enige echte Hanna de Vries uit Cornjum en tevens zusje van Anke Marije met haar pony Surprise Frieskampioen noemen. Hanna en Surprise sprongen als enige combinatie twee foutloze parcoursen in de klasse M cat. D.


Allen van harte gefeliciteerd en heel veel succes op het NK te Ermelo!