Facebook-create        flyer

Even voorstellen.....Melissa van der Zee


Hoi leden van de Molenruiters!

Jullie weten nu ongeveer allemaal wel dat ik degene ben die vanaf deze week de wedstrijduitslagen van jullie door stuur naar de krant, maar velen van jullie zullen niet eens weten wie ik ben. Daarom zal ik me eventjes voorstellen.

  Melissa

Ik ben Melissa van der Zee, 20 jaar oud en woon in Oudebildtzijl samen met mijn ouders en zusje van 18.

Vanaf mijn 6e ongeveer ben ik besmet met het paardenvirus, ik kreeg een kleine welsh A pony Sander.

Sander

Sander

Een pony met een karakter van goud maar het kon ook zeker een boef zijn. Toen ik te groot werd voor hem moesten we helaas de beslissing maken om hem te verkopen. Toevallig had mijn nicht Michelle van Komen een paard te koop staan en hebben we Dandy van haar gekocht.

Dandy(2)

Dandy

Dandy was net een paard (1,58) van 17 jaar oud. Met Dandy heb ik ook een geweldige tijd gehad, toen ik naar het VMBO ging kwam ik er achter dat ik weinig tijd over had om Dandy de nodige aandacht te geven. Samen met Michelle hebben we besloten haar te koop te zetten en staat ze nu al een aantal jaar op Ameland van haar pensioen te genieten. Op een gegeven moment begon ik het omgaan met paarden enorm te missen en hoorden we dat er een paard stond bij Elgersma bij ons in Oudebildtzijl. Samen met mijn ouders ben ik gaan kijken naar Playboy, een enorme vos ruin van ongeveer 1,75.

Playboy(3)

Playboy

Ik heb Playboy een jaar geleased en daarna hebben mijn ouders hem gekocht. Nu heb ik Playboy al 7 jaar en is het nog steeds een toppaard. Met Playboy heb ik eind 2010 mijn eerste wedstrijd gereden, helaas wil Playboy heel moeilijk / niet op de trailer en kan ik met hem alleen naar de wedstrijden die in Vrouwenparochie georganiseerd worden zodat we er rijdend heen kunnen, met Playboy sta ik nu op B+7.

 

Begin dit jaar kregen we helaas een brief dat Elgersma ging stoppen met de pensionstalling en ben ik op zoek gegaan naar een andere stalling in de buurt aangezien ik nog geen rijbewijs heb. Samen met een vriendin sta ik nu in Finkum bij Arjen Tjallema. Arjen heeft zelf 3 paarden maar kan helaas zelf niet meer rijden i.v.m. een ongeluk. Ik ben begonnen een paard Upperten van hem te rijden, in eerste instantie gewoon wat rond hobbelen.

Upperten(4)

Upperten

Later ging het toch best goed en leek het me wel leuk om wedstrijden met haar te gaan rijden. Half maart heb ik mijn eerste wedstrijd met haar gehad en nu zijn we al B+14. Aankomend weekend ga ik voor het eerst L1 starten wat ik heeeeel spannend vind. Ook hoop ik met Playboy weer te kunnen starten op het Concours Hippique dit jaar!

Zo, een heel verhaal haha, maar nu weten jullie wel een beetje wie ik ben.

Groetjes, Melissa van der Zee