Facebook-create        flyer

Marte de Jager 3e op FK!


MarteFK2012Marte gefeliciteerd met je 3e prijs!

 

Lees hier het verslag van Marte zelf:

 

Zondag 5 februari heb ik aan de Friese Kampioenschappen in Sneek deelgenomen met mijn 9-jarige New Forest pony De Mensinghe's Tim. Het was de eerste keer dat ik voor de Friese Kampioenschappen ben geselecteerd, dus ik was heel blij! Van tevoren moest ik een formulier invullen met informatie over mijzelf en over Tim en dat heb ik opgestuurd. Dan gingen zij dat voorlezen als je de ring binnenkwam.

De baan in Sneek was heel mooi! Bloembakken en boompjes stonden om de baan heen en er waren twee jury's, die elk in een hokje zaten. Het was er best druk, ook in de kantine. Iedereen moest buiten opzadelen, omdat er bij de inrijbaan niet zoveel ruimte voor was. En om bij de inrijbaan te komen moest je een schuifdeur omhoog trekken, en heel veel pony's schrokken daarvan.

Bij het inrijden voelde ik dat Tim voorwaartser en oplettender liep dan normaal, wat waarschijnlijk kwam door dat hij wist dat het een belangrijke wedstrijd was. Na een tijdje was er een man die je naam riep, dan moest je even komen zodat hij kon controleren of de pony een chip had. En dan mocht je natuurlijk weer verder gaan met inrijden. Later werd je naam omgeroepen en dan mocht je de hal binnenkomen, een paar rondjes door de baan rijden en dan beginnen. Ik was heel tevreden over mijn proef, Tim had lekker doorgelopen. Hij was wel oplettend, hij zat vooral achterin wat naar de bloemen en boompjes te kijken, maar hij ging daar wel fijn van lopen. Nadat ik had afgegroet ben ik terug gegaan naar de inrijbaan en daar heb ik even gewacht tot ze mijn punten en percentage gingen omroepen. En ik was heel blij, want ik had 193 van de ene jury en 191 van de andere jury en daarmee een percentage van 64%!

Er kwamen nog twee amazones na mij, en die hadden beide een hoger percentage dan mij, waardoor ik als derde eindigde. Jammergenoeg had ik dus nét geen prijs en kon ik nét niet naar de Nederlandse Kampioenschappen! Maar ik was natuurlijk super tevreden en ik heb een hele leuke dag gehad!

 

 

Van de Molenwieken was ook Marieke Goodijk geselecteerd voor de Friese Kampioenschappen in Sneek.

Mariek deed mee met haar B-pony Ziezo in de klasse L2. Marieke eindigde op een vierde plaats met 170 en 177 punten, een score van 57,83 %. 

 

As. zaterdag komen de paarden in actie op de FK en een week later wordt er door de pony's en de paarden gesprongen.